Бизнес организации се обявиха против някои от набелязаните финансови мерки между

...
Бизнес организации се обявиха против някои от набелязаните финансови мерки между
Коментари Харесай

Едрият бизнес скочи срещу финансови мерки на Асен Василев

Бизнес организации се оповестиха срещу някои от набелязаните финансови ограничения сред четирите политически сили в договарянията за съдружно държавно управление.

АИКБ не поддържа предлагането в месечните Данък добавена стойност заявления да се подава информация за касови наличия и информация дали фактура е платена, неплатена или отчасти платена, оповестиха от работодателската организация. Тази мярка бе препоръчана от съпредседателя на " Продължаваме промяната "  Асен Василев. Според него с тази информация Национална агенция за приходите ще може да хваща по-рано Данък добавена стойност измами. Докато бе длъжностен министър на финансите Василев бе взел на мушката фирмите, декларирали нелогично огромни касови наличия и данъчни инспектори започнаха инспекции в тях. Василев разгласи тогава, че сходни огромни cyми в бpoй във фиpмитe ca пpeдпocтaвĸa зa ĸopyпция и ĸyпyвaнe нa глacoвe пo избopитe.

Според АИКБ обаче подаваната информация с месечните Данък добавена стойност заявления за кешовите наличия няма да е точна и годна за разбор и единствено ще загуби времето на бизнеса. " Информацията за заплащанията и касовите наличия е динамична и към датата на подаване на декларацията най-вероятно ще е друга от тази към края на отчетния интервал. Предложението основава несъразмерна административна и финансова тежест изключително за дребните и междинните предприятия, показват от АИКБ.
Работодателската организация се опълчва и на друго предложение на Асен Василев  - изплащането на дивиденти да става само по банков път. " Ако това е мярка, с която се цели да се предотврати практиката на някои предприятията посредством касово заплащане на разпределен дял да се понижават несъразмерни касови наличия в предприятието, тази цел няма да бъде реализирана, тъй като са налице редица законни счетоводни техники, с които да бъде заобиколено сходно изисквание ", посочват от АИКБ. И още веднъж насочат укрек, че се увеличава административната и финансовата тежест за предприятията. Според бизнес организацията, в случай че се вкарва такова условие, то най-малко би трябвало да се постави рационален предел на парите, които наложително би трябвало да се изплатят по банков път. " Такъв предел може да бъде прагът за заплащания в брой ", счита АИКБ , т.е. до 10 000 лева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР